Kroatië pakt teleurstellende Turken in dankzij rake volley Modric

Martijn Baars • 18:52, 12-06-2016 / Laatste Update: 12:27, 15-01-2024

In een wedstrijd die bol stond van de kleine en vervelende overtredingen, heeft Kroatië terecht gewonnen van Turkije. Dankzij een schitterende volley van Luka Modric in de eerste helft, werd het 1-0 voor de Kroaten. Het spel lag door al die onderbrekingen vaak stil, wat het de slechtste wedstrijd tot nu toe van het toernooi maakt.

Kroatië domineerde eigenlijk de hele wedstrijd, met Ivan Perisic en Modric in een hoofdrol op het middenveld. De twee hielden de sterkhouders van Turkije; Arda Turan en Hakan Çalhanoglu uit de wedstrijd.

Het enige wat bondscoach Ante Çaçic zijn mannen kan verwijten, is dat ze de kansen niet afmaakten. Dario Srna en Marcelo Brozovic raakten de lat of schoten in kansrijke positie niet scherp genoeg.

Heerlijke volley

Modric deed dat vijf minuten voor de rust wel. Een afgeslagen bal kwam op een meter of 25 van de goal precies op de voet van de middenvelder van Real Madrid en hij schoot in één keer raak: 1-0. Keeper Volkan Babacan van Turkije ging niet helemaal vrijuit, al zag hij de bal wel vrij laat.

Slechte Turken

In de tweede helft probeerde Turkije van alles, maar strandden de aanvallen telkens nog voor het strafschopgebied van Kroatië in zicht was. Niet gek ook dat Barcelona-speler Turan, aanvoerder van de Turken, al na een uur naar de kant werd gehaald. Hij was misschien wel de slechtste man aan de kant van Turkije. Maar ook met invallers Burak Yilmaz en Emre Mor kon de ploeg, die verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Oranje, geen potten breken.

Kansen gemist

Kroatië bleef daardoor makkelijk overeind en kreeg zelfs de beste kansen om de score uit te breiden. Maar telkens zat Babacan of het aluminium in de weg. Daardoor bleef de stand steken op een matige 1-0.

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="croatia" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]