Sherwood: Vlaar wil verlengen bij Aston Villa

Sherwood: Vlaar wil verlengen bij Aston Villa

13:22, 23-05-2015 / Laatste Update: 07:24, 13-12-2023

Verdediger Ron Vlaar heeft Aston Villa-manager Ron Sherwood verteld dat hij langer bij de club wil blijven. De oud-Feyenoorder is volgens Sherwood gelukkig in Birmingham en zou openstaan voor een nieuw contract.

Vlaar, die sinds 2012 bij The Villans speelt, is na dit seizoen transfervrij. Mede daardoor was de verwachting dat de 30-jarige international Villa deze zomer zou gaan verlaten. Hij werd de afgelopen maanden onder andere met het Manchester United van Louis van Gaal in verband gebracht. Maar Sherwood heeft onlangs een goed gesprek met Vlaar gevoerd en daarin gaf de mandekker te kennen dat hij helemaal niet zo nodig weg hoeft.

,,Ik heb Ron verteld dat ik hem voor de club wil behouden", tekenen Britse media op uit de mond van Sherwood. ,,En hij zei dat hij wil blijven. Hij gaf aan dat hij hier gelukkig is en dat hij graag wil dat de club met zijn management gaat praten over een langer verblijf. Ik denk er hetzelfde over, dus ik weet zeker dat er op dat vlak iets zal gebeuren. Beide partijen willen met elkaar door en ik zie het wel gebeuren dat hij hier volgend seizoen nog speelt."

Compliment voor de club

Sherwood realiseert zich dat Vlaar deze zomer mogelijk een gewilde speler is op de transfermarkt. ,,Hij zal ongetwijfeld meerdere opties hebben. Zijn contract loopt af, hij is nog steeds een volwaardige international, hij heeft vorig jaar het WK gespeeld en gaat volgende zomer naar het EK. Ron is net weer opgeroepen voor Nederland, dus hij is zeker in trek. Dat hij Villa als de beste keuze ziet, is een compliment voor de club."

Vlaar miste het afgelopen seizoen meer dan de helft van de competitiewedstrijden door blessures. ,,Ik hoop dat hij zo lang mogelijk fit blijft, daar zullen we goed op moeten letten, want volgens mij boeken we de beste resultaten als Ron in het veld staat", zegt zijn trainer. ,,Het is een aardige jongen en een goede mentor voor de jongere spelers. Hij blijft altijd kalm, weet hoe het spelletje werkt en heeft de nodige ervaring."