Spelers FC Den Bosch in Arabische sferen (audio)

Spelers FC Den Bosch in Arabische sferen (audio)

admin • 10:18, 10-12-2013 / Laatste Update: 16:31, 13-12-2023

DEN BOSCH - Ook bij de spelersgroep van FC Den Bosch is de 'sjeik-actie' van Pownews het gesprek van de dag.

Aanvoerder Benjamin van den Broek plaatste dinsdagochtend een foto op Twitter waarop de spelers zichtbaar in Arabische sferen zijn. 'Wij als spelersgroep zijn klaar voor de overname :D #dragonsunited #haha', luidde de begeleidende tekst.

Twee medewerkers van FC Den Bosch werden door het televisieprogramma op de hak genomen. De club werd benaderd door een sjeik die verregaande plannen met de eerstedivisionist had. 

Erin gestonken

Maarten de Gruyter, president-commisaris van FC Den Bosch, bekende dinsdagochtend 'erin gestonken' te zijn. "We hadden er beter op voorbereid moeten zijn. Daar gaan we het vandaag eens goed over hebben", liet hij aan het radioprogramma De Heer Ontwaakt​ weten.

Volgens De Gruyter had de club wel iets door in het voortraject. "Dat is de reden waarom we een vrijwilliger hebben gestuurd. We zijn er in onze naïviteit vanuit gegaan dat, als het niet waar was, het een Bananasplit-grap was en niet een semi-journalistiek programma om iemand van onze club uitspraken te laten doen. Wij hebben ervoor gekozen om in tegenstelling tot twee andere clubs niet een directie af te vaardigen, omdat wij het niet vertrouwden. Alleen zitten wij niet in de luxe positie dat we bij een potentiële investeerder meteen de deur kunnen dichtgooien." 

Materiaalman

Overigens is Guido van de Kamp, een van de twee afgevaardigden, een materiaalman. Op de officiële site van FC Den Bosch staat dat Van de Kamp wel degelijk commercieel medewerker is. Veiligheidscoördinator Willem Heeren was de andere medewerker van FC Den Bosch die aanwezig was bij het gesprek. 

Op diezelfde site is inmiddels een verklaringen van De Gruyter en algemeen directeur Fred van der Hoorn te lezen. Daarin stelt de club te betreuren dat het is ingegaan op een vooropgezette toenaderingspoging van een niet bestaande kandidaat-investeerder. 

Beluister hieronder het radiofragment met Maarten de Gruyter bij De Heer Ontwaakt: