Supporters Noord-Ierland krijgen onderscheiding na geweldige sfeer (video)

Supporters Noord-Ierland krijgen onderscheiding na geweldige sfeer (video)

admin • 16:48, 07-07-2016 / Laatste Update: 14:50, 08-01-2024

Nadat vorige week de supporters van Ierland al een speciale onderscheiding kregen van de burgemeester van Parijs, krijgen nu ook de supporters van Noord-Ierland de Grand Vermeil-medaille uitgereikt.

De stadsmedaille Grand Vermeil is de meest prestigieuze onderscheiding van Parijs. De onderscheiding zal vanavond, voorafgaand aan de tweede halve finale van het EK, worden uitgereikt aan een afvaardiging van de Noord-Ierse voetbalbond en een overkoepelende organisatie van verschillende supportersvereniging van het nationale elftal van Noord-Ierland.

'Deze onderscheiding is meer dan terecht,' zegt Patrick Nelson van de Noord-Ierse voetbalbond. 'Het groenwitte leger steunt ons al jaren bij onze thuiswedstrijden in Belfast, maar heeft zich deze zomer ook in Frankrijk van hun beste kant laten zien. Met hun onvoorwaardelijke steun voor de spelers, hun humor en hun constante gezang zijn ze terecht in de smaak gevallen bij de Fransen en voetbalfans van over de hele wereld.'

Het lied "Will Grigg's on fire", over spits Will Grigg die geen minuut speelde op het EK, werd een wereldwijde hit. Noord-Ierland speelde twee duels in het Parc des Princes in Parijs: tegen Duitsland en Wales. Beide duels gingen met 1-0 verloren.