Femke Bol in actie op WK estafette, waar gekwalificeerd moet worden voor de Olympische Spelen
Femke Bol na het goud op het WK indoor atletiek © Getty Images

Femke Bol in actie op WK estafette, waar gekwalificeerd moet worden voor de Olympische Spelen

12:42, 30-04-2024 / Laatste Update: 12:42, 30-04-2024

Femke Bol moet deze zomer gaan vlammen op de Olympische Spelen. Individueel, maar ook in teamverband natuurlijk. Voor de estafette in Parijs moeten de Nederlandse teams zich nog plaatsen. Dat moet op het WK van 4 en 5 mei in de Bahama's gaan gebeuren.

Tijdens de WK estafette levert Nederland op alle onderdelen een team af. Dan gaat het om de 4x100 meter en de 4x400 meter bij zowel de mannen als de vrouwen. Daarnaast is er ook een mixed relay.

In totaal doen er 32 mannen- en 30 vrouwenteams mee aan de 4x100 meter estafette, 32 mannen- en 27 vrouwenteams aan de 4x400 meter en 30 teams aan de mixed estafette. Per onderdeel worden veertien van de zestien beschikbare plaatsen op de Olympische Spelen verdeeld. Op de Bahama's maakt Nederland dus de grootste kans op kwalificatie.

Femke Bol

Wie natuurlijk ook van de partij is, is Femke Bol. Samen met vriendin Lieke Klaver staan zij aan de start bij de 4x400 meter bij de vrouwen. Zij zullen waarschijnlijk ook meerennen tijdens de de mixed relay op het eiland.

Hieronder vind je de volledige teamselectie voor de WK estafette.

Op het WK indoor atletiek waren zowel de mannen als de vrouwen op de 4x400 meter succesvol tijdens de estafette. De mannen pakten een knappe bronzen plak, terwijl de vrouwen naar het goud snelden.

Curaçao

Momenteel is de Nederlandse sprintploeg zich druk aan het voorbereiden op de WK estafette in de Bahama's. Dat gebeurt op een ander eiland, namelijk Curaçao. Ook daar waren Bol en Klaver succesvol.