Overgestapte golfers dreigen met rechtszaak en willen opheffing van schorsing en boete

1 juli 2022

Pro Shots / SIPA USA
lee-westwood-brief-golgers-liv-series

De golfers die meedoen aan de omstreden LIV Golf International Series eisen dat ze weer worden toegelaten tot de DP World Tour (voorheen de European Tour). De organisatie van die tour maakte vorige week bekend dat golfers die uitkomen op de LIV-toernooien een boete krijgen van zo'n 116.000 euro en worden geschorst voor 3 evenementen van de World Tour, waaronder het Schots Open.


Volgens The Telegraph hebben 16 golfers in een brief gevraagd de straffen te schrappen. Ze willen volgende week graag meedoen aan het Schots Open. De golfers dreigen met een rechtszaak als ze hun zin niet krijgen. "Als er niets verandert, laten jullie ons geen andere keus dan gebruikmaken van de diverse methodes die er zijn om deze fouten recht te zetten", aldus de 16 golfers in een brief aan de organisatie. Onder hen zijn onder meer Ian Poulter en Lee Westwood.

Ultimatum
Toch willen zij dat liever niet doen: "In plaats van onze tijd, energie en financiële middelen te besteden aan rechts- en beroepszaken, smeken we u om uw recente boetes en sancties te heroverwegen." Dat is volgens de Engelse krant The Telegraph te lezen in de brief. De golfers hebben een ultimatum gesteld tot het einde van vrijdagmiddag.

LIV Golf International Series is omstreden
Behoorlijk wat topgolfers hebben de laatste tijd de overstap gemaakt naar de nieuwe LIV-series, een reeks lucratieve toernooien die wordt gefinancierd door investeerders uit Saudi-Arabië. De organisatie van de Amerikaanse PGA Tour besloot vorige maand al om alle 'overlopers' te schorsen. Vorige week kwam ook de DP World Tour met sancties. Daarvoor hebben ook de Nederlandse golfers Joost Luiten, Wil Besseling, Darius van Driel en Daan Huizing een speelkaart.