🎥 | BAM! Nederlandse hockeysters beginnen Pro League met 2 goals én winst tegen België

13 oktober 2021

De Nederlandse hockeysters hebben het nieuwe seizoen van de FIH Pro League ingeluid met een zege op België. In het Wagener Stadion werd het 2-0 voor Oranje, waar Eva de Goede haar 250e (!) interland speelde. Voor de Nederlandse ploeg was het de 1e wedstrijd sinds de olympische finale op 6 augustus.


In Tokio werd Argentinië ruim 2 maanden geleden in de eindstrijd met 3-1 verslagen.

Vroege én late goal
De regerend kampioen kwam tegen België al in de 1e minuut op voorsprong via Lidewij Welten. Na de snelle 1-0 liet de 2e treffer lang op zich wachten. In de 52e minuut werkte Freeke Moes de bal uit een moeilijke hoek knap binnen.

Check hieronder de 1-0:


Check hier de 2-0:


Selectiekeuze
In aanloop naar de 1e wedstrijd in de Pro League had bondscoach Alyson Annan een selectie gemaakt die bestond uit een mix van 'potentials', oftewel speelsters die de potentiële kwaliteiten hebben om in Oranje te spelen, en olympiërs. Zo sloten ook routiniers De Goede en Welten weer aan bij Oranje, waar diverse speelsters afscheid namen. Zo speelde onder anderen Caia van Maasakker in Tokio haar laatste interland.

Woensdag maakte Ireen van den Assem bekend dat ze niet meer zal uitkomen voor Oranje en eerder besloten Lauren Stam en Malou Pheninckx daar al toe.

Vorig jaar werd de Pro League voortijdig afgebroken vanwege het coronavirus. Oranje werd als winnaar aangewezen.