🎥 | Dolle vreugde na 3e wereldtitel op rij voor de hockeysters: ‘De zoveelste titel, maar de 1e keer op deze manier’

18 juli 2022

De Nederlandse hockeydames hebben zondagavond de 3e wereldtitel op rij gewonnen door af te rekenen met aartsrivaal Argentinië (3-1). De 2 landen hebben een uitgebreide geschiedenis in de hockeywereld en dus de opluchting was extra groot. "We mogen ontzettend trots zijn op elkaar, de manier waarop we hier naartoe hebben gewerkt", zegt Frédérique Matla.


Matla is erg blij met de werklust van de Nederlandse hockeyvrouwen, volgens haar is het 'de 1e keer op deze manier' dat ze de wereldtitel binnenslepen. "Het was een lang seizoen, er is veel gebeurd, maar we hebben veerkracht getoond", vertelt Matla na afloop. Ze was een belangrijke schakel in de overwinning op Argentinië door de 2e voor Nederland te maken.

Tiki-taka-finale
De Nederlandse dames waren erg sterk in de finale tegen de felle en emotionele Argentijnen. Maar de Zuid-Amerikaanse samba zat hem toch echt in de heupen van de Nederlanders. Met heuse tiki-taka-passes werden er prachtige goals gemaakt. Tot goedkeuring van de (interim-)bondscoach Jamilon Mülders: "Dit zijn de puntjes op de i. Het was een droomfinale en voor iedereen was gelijk duidelijk dat het in het begin hard zou worden. We moesten overleven en daarna gingen we goed hockeyen en bleven we rustig."

Moeilijke taak volbracht
Makkelijk was het allemaal niet voor Mulders: hij moest het team weer uit een dal halen, nadat bleek dat er een slecht klimaat heerste binnen de groep. Dat is hem zeker gelukt. "Ik ben zo trots op dit team en hoe we het allemaal hebben gedaan dit jaar. Het spelen in deze sfeer was een cadeau voor iedereen", eindigde Mülders. Hij zal nu vervangen worden door Paul van Ass.

Nog iemand die weg gaat
Hij is niet de enige die het team gaat verlaten, ook Marloes Keetels houdt het voor gezien. Zij heeft haar laatste wereldkampioenschap gespeeld. "Als ik het had mogen uitschrijven, dan was dit scenario wel het beste geweest inderdaad", zei ze tegen Ziggo Sport na afloop. "Ik had tranen want ik besefte ineens dat het toch wel klaar is voor mij nu. Dit was het."