Nederlandse hockeyers verslaan het Spanje van ex-bondscoach Max Caldas

Marcel Roes • 20:30, 25-06-2022 / Laatste Update: 14:01, 07-01-2024

De Nederlandse hockeyers hebben in Den Bosch van Spanje gewonnen met 4-3. De Spaanse ploeg wordt geleid door Max Caldas, jarenlang de bondscoach van Nederland. Bij Nederland staat inmiddels ex-tophockeyer Jeroen Delmee aan het roer. Oranje was al zeker van de winst in het toernooi.

Delmee heeft de spelersgroep flink opgeschud. En zijn keuzes pakken goed uit, want Nederland heeft 14 van de 15 Pro League-wedstrijden gewonnen. Alleen Duitsland won van Oranje. Begon 2023 vindt het WK hockey plaats in Bhubaneswar.

Al in de openingsfase nam Nederland afstand door een treffer van Thierry Brinkman. Door Jelle Galema werd het niet veel later 2-0. Nog in het eerste kwart deden de Spanjaarden door Alvaro Iglesias iets terug. Vervolgens zorgde Ignacio Rodriguez voor de gelijkmaker. Dankzij Terrance Pieters ging Nederland echter toch nog met een voorsprong de rust in.

Door Jonas de Geus liep Oranje verder uit. Jordi Bonastre maakte het vervolgens weer spannend, maar het bleef bij 4-3 in Den Bosch.