WK-selectie hockeyvrouwen bekend: 7 WK-debutanten en een herstelde Eva de Goede

7 juni 2022

Pro Shots / Bart Scheulderman
oranje-hockey-eva-de-goede-wk-selectie

Interim-bondscoach Jamilon Mülders van de Nederlandse hockeyvrouwen heeft de 33-jarige Eva de Goede verrassend opgenomen in zijn WK-selectie. De aanvoerder keert terug van een zware knieblessure, die ze eind vorig jaar opliep.


Sinds haar blessure speelde ze geen enkele wedstrijd en ook trainde ze nog niet volledig met de Oranje-selectie, maar toch is de topspeelster op tijd fit om mee te doen aan het WK, dat op 1 juli begint. Dat wordt gehouden in het Wagener Stadion in Amstelveen en in het Spaanse Terrassa. De Goede scheurde in een interland afgelopen november de voorste kruisband van haar rechterknie en ook beschadigde ze haar meniscus. Volgens de KNHB kan De Goede in de Pro League tegen China (21 en 22 juni) haar rentree maken in Oranje.

WK-debuut
In de selectie van 18 speelsters is er ruimte voor 7 debutanten niet nog niet eerder op een WK stonden: Felice Albers, Yibbi Jansen, Renée van Laarhoven, Freeke Moes, Sabine Plönissen, Pien Sanders en Maria Verschoor

De volledige selectie
Felice Albers, Margot van Geffen, Eva de Goede, Yibbi Jansen, Marloes Keetels, Josine Koning, Sanne Koolen, Renée van Laarhoven, Laurien Leurink, Frédérique Matla, Freeke Moes, Laura Nunnink, Sabine Plönissen, Pien Sanders, Anne Veenendaal, Maria Verschoor, Xan de Waard en Lidewij Welten.