Publiek en spelers op de vuist bij ijshockeyduel in Groningen
i

Archiefbeeld ANP

Publiek en spelers op de vuist bij ijshockeyduel in Groningen

Harry Nijland • 10:03, 16-02-2015 / Laatste Update: 14:12, 13-12-2023

GRONINGEN - De ijshockeywedstrijd tussen Groningen en Nijmegen Devils (2-1) in de eerste divisie is zaterdagavond ontaard in een massale knokpartij. 5 minuten voor het einde van het duel gingen spelers en fans in Groningen met elkaar op de vuist.

Nadat Wesley Timmermans van de thuisploeg tegen de boarding was gecheckt liep het uit de hand. Scheidsrechter Jeffrey den Ridder floot niet voor een overtreding. Dat leidde tot commentaar vanaf de Groningse bank. Terwijl Timmermans met een hersenschudding werd afgevoerd, bezocht Willem Gloudemans van Nijmegen de Groningse bank. Hij deelde een tik uit, waarna de vlam in de pan sloeg.

Publiek

Groningen-spelers Danny Kerstholt en Kevin Kuiper gingen los, samen met Nijmegenaren Rick Wijnen en Youri de Winkel. Binnen enkele seconden was ook het publiek erbij betrokken. „Er sprongen zelfs supporters bij ons in de bank”, vertelde coach Ron Plamont van de Nijmegenaren. „Hier en daar werden wat tikken uitgedeeld. Het was vrij snel gesust.”

Afkoelen

Na een afkoelingsperiode van 10 minuten werd de wedstrijd hervat. Op dat moment was de stand 1-1. Wesley Hendriks had in de 1e periode Nijmegen op voorsprong gebracht. Vlak voor de vechtpartij had Kevin Kuiper de stand in evenwicht gebracht. Na de ingelaste pauze tekende Klaver-Jan Middelweerd voor de winnende treffer.