Russische ijshockeyer mag 4 jaar niet voor z'n land uitkomen na nakkie coke
i

USA TODAY Sports

Russische ijshockeyer mag 4 jaar niet voor z'n land uitkomen na nakkie coke

Brian Vesseur • 19:48, 23-08-2019 / Laatste Update: 03:37, 08-01-2024

Evgeny Kuznetsov is de komende 4 jaar even international-af. De ijshockeyer is namelijk betrapt op doping en mag daardoor 4 jaar lang niet voor Rusland uitkomen. Wel mag hij blijven ijshockeyen voor zijn club Washington Capitals, omdat daar andere regels gelden...

Kuznetsov mist door de schorsing de Olympische Spelen van 2022 in Peking.

NHL

De bekende ijshockeyer van Washington Capitals mag gewoon voor zijn club blijven spelen, omdat de NHL en de IIHF verschillende antidopingreglementen hanteren. De organisatie van de Amerikaanse ijshockeycompetitie heeft cocaïne niet als prestatiebevorderend middel op de verboden lijst staan. Kuznetsov (27) speelt sinds 2014 voor de Capitals, waarmee hij vorig jaar de Stanley Cup veroverde. Samen met landgenoot Alex Ovetsjkin blonk hij toen hij uit tijdens de finaleserie.

Spijtbetuiging

Kuznetsov, die bij de WK met Rusland brons pakte, heeft zijn schorsing geaccepteerd. "Het was altijd een grote eer om voor mijn land uit te komen", zegt de Rus op de site van de Capitals. ,,Het valt heel zwaar dat ik nu 4 jaar lang niet het shirt van de nationale ploeg kan aantrekken. Het spijt me dat ik zoveel mensen heb teleurgesteld."