Korfbalrel: Fortuna wisselde teveel in play-offduel met PKC
i

ANP

Korfbalrel: Fortuna wisselde teveel in play-offduel met PKC

admin • 12:14, 30-03-2018 / Laatste Update: 00:13, 06-01-2024

De finale van de Korfbal League staat over 2 weken op het programma in de Amsterdamse Ziggo Dome, maar het is nog maar de vraag of Fortuna daarin mag aantreden. De club uit Delft zou in het play-offduel met PKC (24-23 voor Fortuna) te veel hebben gewisseld.

Volgens PKC heeft Fortuna-coach Ad Korporaal 9 nieuwe spelers het veld ingebracht, terwijl er maar 8 zijn toegestaan. De scheidsrechter heeft echter niks gezien en ook op het wedstrijdformulier staan 8 wissels. "We hadden een vaste structuur van wisselen. Toen we het maximum hadden gehaald, hebben er speelsters buiten mijn weten om zelf gewisseld. Ik stond toen net met mijn rug naar het speelveld", zegt Korporaal tegen de NOS.

Bezwaar

PKC heeft bezwaar aangetekend bij de KNKV. Het was een lastige afweging voor de club uit Papendrecht, volgens voorzitter Bertjan Scheepbouwer. "In zo'n cruciale wedstrijd, op zo'n cruciaal moment een speler inbrengen die niet mag invallen, dat vraagt om een reactie van onze kant. Waar leg je anders nog de grens? Bij 2 onrechtmatige wissels of 3 of bij een geschorste speler."

Geen invloed

Korporaal blijft er echter bij dat zijn ploeg onschuldig is. "We hebben gewoon een wereldprestatie geleverd. De 9e wissel had ook geen invloed op de score. Het is een strafbaar feit, maar omdat het een onschuldig iets betreft, gaan wij ervan uit dat het duel niet opnieuw gespeeld hoeft te worden."

De KNKV zegt het voorval te gaan onderzoeken.