Bendsneyder blijft staan en grijpt prachtige 10e plaats

admin • 18:36, 23-10-2016 / Laatste Update: 02:16, 06-01-2024

Bo Bendsneyder draait een geweldig 1e seizoen in de Moto3, een opstapklasse voor de MotoGP. De 17-jarige motorcoureur werd zondag 10e in Australië, alweer de 5e keer dat hij bij de beste 10 rijdt dit jaar. De Rotterdammer moest op het circuit van Phillip Island wel om allerlei valpartijen en geduw heen rijden. Dat deed hij knap.

Het was een zootje in het begin van de race. De wedstrijd moest zelfs even worden afgevlagd met de rode vlag omdat er te veel troep op de baan lag. 4 coureurs waren op elkaar gebotst en dus moesten er even opruimwerkzaamheden verricht worden. Daarna ging Bendsneyder veel andere jongens inhalen en dat bracht hem de 10e plaats. Opvallend: de nummer 3 finishte maar op een seconde voor hem.

MotoGP

In de hoofdklasse won Cal Crutchlow verrassend, nadat wereldkampioen Marc Marquez viel. Valentino Rossi reed vanaf de 15e startplek helemaal naar de 2e plek op het podium.