Levensgevaarlijke Fenati op straat gezet na doldwaze actie

admin • 14:51, 10-09-2018 / Laatste Update: 20:43, 13-12-2023

Romano Fenati is door zijn team Marinelli Snipers ontslagen. De Italiaan kneep zondag de rem van zijn concurrent, Stefano Manzi, in terwijl de 2 op hoge snelheid reden. De levensgevaarlijke actie leverde hem al een schorsing voor 2 grands prix op.

In de motorsportwereld werd vol ongeloof gereageerd op de bizarre actie van Fenati. Zo reageerde Cal Crutchlow, de nummer 3 van de Grand Prix van San Marino in de motoGP: 'Hij mag nooit meer aan een race meedoen. Onbegrijpelijk dat zijn team hem er niet meteen uit heeft geschopt.'

'Meest trieste dat ik ooit heb gezien'

Fenati zou aan het einde van dit seizoen overstappen naar Forward Racing, toevalligerwijs de ploeg van Manzi. De voorzitter van MV Agusta, volgend jaar de motorleverancier van Forward Racing, wil Fenati echter niet zien. ,,Dit was het ergste en meest trieste dat ik ooit in een race heb gezien. Echte sportmannen gedragen zich niet zo. Voor zijn contract van volgend jaar: ik zal me daar op elke manier tegen verzetten. Dit gaat niet gebeuren. Hij kan niet voor ons bedrijf in staan."

Fenati eindigde vorig jaar als 2e in het kampioenschap van de Moto3 en verdiende promotie naar de Moto2. Hij won 10 GP's in de lichte klasse. In de zwaardere klasse Moto2 heeft de Italiaan, die al vaker als een gek reed, dit jaar nog weinig laten zien. Hij staat 19e in de tussenstand.