Nederlandse Bendsneyder pakte heel even koppositie in Moto3

Nederlandse Bendsneyder pakte heel even koppositie in Moto3

admin • 14:48, 17-07-2016 / Laatste Update: 11:17, 08-01-2024

Bo Bendsneyder beleefde zondag een primeur in de Moto3. De Rotterdamse motorracer, bezig aan zijn eerste seizoen in het WK, reed in het begin van de race heel even aan de leiding in de Grote Prijs van Duitsland. De 17-jarige Nederlander deed dat in de stromende regen op de Sachsenring.

Een stunt zat er niet in. Bendsneyder moest in de derde ronde zijn koppositie alweer afstaan. Hij zakte vervolgens snel naar achteren in het veld en hij finishte als twaalfde. ,,Aanvankelijk ging het heel goed in de regen, maar er lagen op een gegeven moment zulke grote plassen, dat ik steeds weggleed en rustiger ben gaan rijden. Toch ben ik zeer tevreden met dit resultaat'', liet hij na de race weten op Eurosport.

Indruk

Bendsneyder maakte zaterdag al indruk door in de kwalificatierace de vierde startplek te veroveren, zijn beste resultaat van dit seizoen. De enige Nederlandse coureur in het WK wegrace verbeterde zijn prestatie van drie weken geleden in Assen. De coureur uit het Red Bull KTM-team kwalificeerde zich toen als zevende en werd negende in de TT.

Stand

De Maleisïer Khairul Idham Pawi kon het beste overweg met de natte omstandigheden en zegevierde met ruime voorsprong. De Italiaan Andrea Locatelli finishte als tweede op ruim elf seconden. Diens landgenoot Enea Bastianini reed naar de derde plaats. De Zuid-Afrikaan Brad Binder eindigde als achtste, maar behield de leiding in het kampioenschap van de Moto3 met 159 punten. Bendsneyder staat 22e met 18 punten.