Vader en zoontje (10) ernstig gewond bij ongeluk Dakar (video)

Vader en zoontje (10) ernstig gewond bij ongeluk Dakar (video)

admin • 13:54, 03-01-2016 / Laatste Update: 10:53, 07-01-2024

Bij het ongeval tijdens de proloog van de Dakar in het Argentijnse Buenos Aires zijn in ieder geval een jongen van 10 en zijn 34-jarige vader ernstig gewond geraakt. Dat maakte de organisatie zondag bekend.

Tien gewonden

In totaal raakten tien mensen, allemaal toeschouwers, gewond bij het ongeval waarbij de wagen met nummer 360 (van de Chinese pilote Guo Meiling) zaterdag omstreeks 18.00 uur lokale tijd van de baan ging.

Naar ziekenhuis

Een van de zwaargewonden heeft een hoofdletsel, de andere een borstletsel, verduidelijkte wedstrijddirecteur Etienne Lavigne. De andere gewonde toeschouwers zijn er minder erg aan toe. Allemaal zijn ze voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis van Arrecifes. Het zwaargewonde kind en zijn vader liggen in een ziekenhuis in Pilar.

Na het incident besliste de organisatie de proloog stil te leggen. De Nederlander Bernard was op dat moment, net als 63 anderen, al gefinisht. Hij schreef de eerste etappe op zijn naam voor favoriet Carlos Sainz, die als tweede de eindstreep haalde in Argentinië.

Onderzoek

Lange tijd was het gissen naar het aantal slachtoffers dat waren gevallen na de dramatische crash. De organisatie komt nu met tien naar buiten. De lokale overheid heeft inmiddels een onderzoek geopend naar de precieze omstandigheden van het ongeval.