Superbiker Van der Mark onderuit in Assen

admin • 23:13, 29-04-2017 / Laatste Update: 00:21, 05-01-2024

Michael van der Mark is in de 1e race voor het WK Superbikes onderuit gegaan. Hierdoor vertrekt de Nederlandse motorcoureur zondag in de afsluitende 2e race op het TT Circuit in Assen vanaf de 11e plaats. De Noord-Ier Jonathan Rea werd 1e.

'Magic Michael', die vanaf plaats 8 vertrok, moest vlak na de start uitwijken voor Yamaha-teamgenoot Alex Lowes. Hierdoor viel hij terug naar de 16e plek. Toen hij geforceerd op jacht ging naar een betere positie maakte hij een uitglijder.

Gevecht

Kawasaki-rijder Rea, vorig jaar winnaar in Assen, vocht een boeiend gevecht uit met Ducati-coureur Chaz Davies. Maar die haakte bij het ingaan van de laatste ronde af door technische problemen. Tom Sykes, teamgenoot van Rea, finishte hierdoor als 2e, Marco Melandri (Ducati) pakte de 3e plek.