NFL denkt anders dan rechter: organisatie wil Watson minimaal een seizoen schorsen

4 augustus 2022

Getty Images

Deshaun Watson kreeg onlangs van een onafhankelijke rechter te horen dat hij aankomend seizoen voor 6 wedstrijden geschorst is vanwege seksueel wangedrag bij privémasseuses. Met die beslissing gaat de NFL echter niet mee, zij willen de quarterback van Cleveland Browns minimaal een seizoen aan de zijlijn houden.


De NFL riep oud-rechter Sue Lewis Robinson bij zich om zich over de zaak te buigen. Watson werd door 22 verschillende vrouwen aangeklaagd vanwege seksueel wangedrag en/of aanranding. In het gerechtshof werd hij niet gestraft, Robinson oordeelde dat Watson 6 wedstrijden niet zou mogen spelen in het nieuwe seizoen.

Jaartje eruit
Het hoofdstuk Watson leek door de beslissing van Robinson afgesloten, maar de NFL schrijft er zelf nog wat pagina's bij. Zij denken volgens journalist Jeff Darlington eerder aan een schorsing van minimaal een jaar. Daarnaast kan Watson ook een geldboete ontvangen vanwege zijn vieze gedrag bij de privémasseuses.

Lees ook: Oud-NFL’er snapt niks van lage Watson-schorsing: ‘Voor wiet kreeg ik een jaar’

Watson is momenteel wel gewoon op trainingskamp met Cleveland Browns in afwachting van zijn schorsing. Wordt Watson geschorst dan is Jacoby Brissett de voornaamste kandidaat om qb te worden bij de Browns. Wellicht gaat de ploeg de markt nog op, op zoek naar free agents.