Van der Mark rijdt naar knappe 7e plek, Rea de beste in Superbikes

admin • 12:42, 26-02-2017 / Laatste Update: 00:24, 06-01-2024

Wegracer Michael van der Mark is zondag op het Australische Phillip Island als 7e gefinisht in de 2e race van het nieuwe seizoen in het WK Superbike.

Yamaha

De Rotterdamse motorcoureur gaf op zijn Yamaha 7 seconden toe op de Britse winnaar én regerend kampioen Jonathan Rea (Kawasaki).

4e

Van der Mark deed het iets beter dan zaterdag in de openingsrace, waarin hij als 9e werd afgevlagd. Hij is aan zijn derde seizoen begonnen in het kampioenschap van de zware 1000cc motoren. Van der Mark reed de eerste 2 jaren voor Honda, maar is overgestapt naar Yamaha. Vorig jaar werd de Nederlander 4e in het eindklassement.

Rea was een klasse apart op Phillip Island, want hij won beide races. In de race van zondag startte hij vanaf de 9e plek, maar hij reed alsnog iedereen voorbij.