Stoffel Vandoorne opvolger van Nyck de Vries als wereldkampioen Formule E

14 augustus 2022

De Belgische autocoureur Stoffel Vandoorne heeft de wereldtitel in de elektrische raceklasse Formule E veroverd. Vandoorne is de opvolger van zijn Nederlandse teamgenoot Nyck de Vries, die vorig jaar de titel veroverde namens Mercedes. De 30-jarige Belg stelde het kampioenschap veilig tijdens de slotrace van het seizoen in Seoul.


Vandoorne verdedigde daarin een voorsprong van 21 punten op Mitch Evans, de Nieuw-Zeelander die een dag eerder in de Zuid-Koreaanse hoofdstad de 15e E-prix van het seizoen had gewonnen. Evans kwam zondag in de kwalificatie echter niet verder dan de 13e plaats, terwijl Vandoorne vanaf de 4e plek startte.

Nyck OUT
De Nieuw-Zeelander wist in de race weliswaar wat posities op te schuiven, maar niet genoeg om de Belg van de titel af te houden. Vandoorne eindigde als 2e achter de Zwitser Edoardo Mortara en bezorgde Mercedes een afscheid in stijl. Mercedes vertrekt na 3 jaar al weer uit de Formule E, om zich volledig te focussen op de Formule 1. De Vries viel vroeg in de race uit na een botsing met de Duitser Pascal Wehrlein: