Gregorius is maar weer eens de grote man voor de New York Yankees

17 april 2018

anp

De Nederlandse honkbalinternational Didi Gregorius heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor de New York Yankees. Niet voor het eerst dit seizoen mepte hij 2 ballen over de hekken voor een homerun.


Ook sloeg hij 3 punten binnen met in totaal 3 honkslagen. New York won de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Miami Marlins simpel met 12-1.

Niet de eerste keer
Ook in de eerste thuiswedstrijd van de Yankees dit seizoen was er een glansrol weggelegd voor de Nederlandse korte stop. Gregorius zelf bleef nuchter onder zijn dominante optreden. ,,De winst is het belangrijkst. Het gaat niet om mij, maar om het team'', zei hij toen.

Slecht weer
De ploegen die spelen in het Noordoosten van de Verenigde Staten worden geplaagd door het slechte weer. Afgelopen weekeinde gingen twee wedstrijden van de Yankees in Detroit niet door. Boston Red Sox, de ploeg van de geblesseerde Xander Bogaerts, hoefde vanwege de barre omstandigheden maandagavond niet in actie te komen.

Ook in Chicago en het Canadese Toronto werden maandag wedstrijden afgelast vanwege winterse omstandigheden. In totaal werden dit weekend 12 wedstrijden afgelast.