Motorcrosser Tim Gajser de grote man in Grand Prix van Frankrijk, Cairoli 7e

BELGA

admin • 22:27, 26-05-2019 / Laatste Update: 22:12, 12-12-2023

De Grand Prix van Frankrijk in de MXGP-klasse is gewonnen door Tim Gajser! De motorcrosser uit Slovenië won in Saint Jean D'Angely beide manches. Daarmee werd zijn achterstand in het WK-klassement op leider Antonio Cairoli verkleind tot 10 punten.

De Italiaan werd uiteindelijk 7e in Frankrijk. Hij kwam in de 1e race nog wel als 2e binnen, maar bleef in de 2e manche steken op de 17e plek. De Nederlander Glenn Coldenhoff belandde in de eindstand van de GP op de 8e plaats. Brian Bogers kwam op de 19e plek uit. In het WK-klassement staat Coldenhoff op de 9e positie.

Jeffrey Herlings was ook in Frankrijk nog niet aanwezig. De regerend wereldkampioen heeft na zijn zware voetblessure wel al de training hervat, maar durft nog geen wedstrijden te rijden. Wanneer hij weer in actie komt, is nog onduidelijk. 1 ding is zeker: hij kan zijn wereldtitel niet prolongeren.