🎥 | Einde carrière voor handbalster Nycke Groot: ‘Dit doet zo ontzettend veel pijn’

4 augustus 2021

Nycke Groot nam vandaag in tranen afscheid als handbalster. De 33-jarige topspeelster uit Alkmaar verloor haar 150ste en laatste interland. Frankrijk bleek in de kwartfinale op de Olympische Spelen met 32-22 veel te sterk.


Groot moest al tijdens de wedstrijd getroost worden door haar generatiegenote Danick Snelder, waarmee ze de opmars van het Nederlandse handbal meemaakte. Groot stopte in januari 2019 na 14 jaar als international, waardoor ze in december van dat jaar niet van de partij was toen Nederland verrassend wereldkampioen werd in Japan. Eind mei besloot ze terug te keren in de nationale ploeg, nadat ze al een punt had gezet achter haar loopbaan in clubverband.

Pijn
Op de Olympische Spelen wilde de ervaren topspeelster nog 1 keer schitteren en met een medaille naar huis, maar het was haar niet gegeven. "Ik voel nu heel veel frustratie, pijn en teleurstelling. We hebben zo onder de maat gespeeld, zo ver onder het niveau dat we kunnen halen en ook al hebben gehaald op dit toernooi", zei ze tegen de NOS. "Dat doet gewoon heel erg pijn."

Kapot
"Ik liep de afgelopen weken met een grote lach op mijn gezicht rond, maar dit komt zo hard aan. Over een uur kan ik misschien best wel trots zijn op wat ik allemaal heb bereikt, maar ik ben nu nog zo enorm kapot en teleurgesteld. Dat gevoel overheerst nu."