'Ik heb er nog niks van gezien': Estavana Polman over het geld van Rafael van der Vaart
Estavana Polman kon wel lachen om een vraag van Helene Hendriks over het geld van haar vriend Rafael van der Vaart. ©Pro Shots

'Ik heb er nog niks van gezien': Estavana Polman over het geld van Rafael van der Vaart

06:00, 15-04-2024 / Laatste Update: 16:22, 16-04-2024

Met een lach van oor tot oor liep Estavana Polman zondagavond door Torrevieja, het Spaanse stadje waar de Nederlandse handbalsters afgelopen week het ticket voor de Olympische Spelen pakten. Polman is terug na zwaar blessureleed en heeft de wind mee.

Als Polman verschijnt, verschijnt er sowieso een lach. Ook toen ze na de uit het vuur gesleepte wedstrijd tegen Spanje op het succesvolle olympisch kwalificatietoernooi (OKT) videobelde met De Oranjezondag, de talkshow van SBS6. "Ik zat te wachten."

'Nog geen drankje gedronken'

"We hebben het feestje twee dagen geleden al gevierd", zei Polman met een lach tegen presentatrice Hélène Hendriks. Toen won Nederland van Tsjechië en was plaatsing voor de Spelen binnen. De zege van zondag op Spanje was er een voor de eer. "Ik heb nog geen drankje gedronken, want zat te wachten op jullie belletje."

'Ik heb een paar keer gedacht...'

Polman noemt het halen van de Spelen in Parijs komende zomer 'een droom die uitkomt'. Een droom die ze afgelopen maanden door zware knieblessures soms kwijtraakte. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik een paar keer gedacht heb dat het niet ging lukken, dat mijn lichaam het niet meer aan kon. Maar het gaat me lukken, dat voel ik", zei ze opgelucht. Tegen Spanje maakte ze haar rentree. En hoe: zelfs haar teamgenote op de bank moest lachen.

Prijzengeld Olympische Spelen

Nu kan Polman zich richten op de Spelen in Parijs. Een vooruitzicht op lekker veel prijzengeld tijdens de Olympische Spelen heeft ze niet, zo legde Hendriks haar voor. 11.000 euro krijgt de hele Nederlandse ploeg bij een gouden medaille. Absoluut geen vetpot, vindt Polman ook. Maar zelfs bij zo'n onderwerp kreeg Hendriks de lach niet van haar gezicht.

'We zijn blij met wat we krijgen'

"We delen dat geld en dat is prima. We zijn het gewend", zei Polman realistisch. "We hebben er lang voor gevochten om steeds weer een beetje meer te krijgen. Krijgen nu een onkostenvergoeding van de bond. We zouden eigenlijk een miljoen moeten verdienen", zei Polman grappend. "We zijn blij met wat we krijgen, al hadden we natuurlijk meer gewild. We hebben ook de contracten bij de clubs nog, die zijn ook nog leuk."

Geld van Rafael van der Vaart

Polman vindt het geen probleem om voor haar rechten en die van haar ploeg- en landgenoten te vechten. Want, zo zegt ze zelf, 'elk eurootje is meegenomen'. En anders heeft ze haar vriend Rafael van der Vaart nog. Die verdiende als voetballer in zijn carrière het veelvoudige en krijgt nu ook als analist bij de NOS nog geld. "Maar van dat geld heb ik nog niks gezien", sloot Polman het gesprek met een grap af.

Estavana Polman zoekt in moeilijke tijden steun bij Rafael van der Vaart: 'Kan mijn frustraties bij hem kwijt'

12 april 2024, 07:16

De Nederlandse handbalvrouwen wonnen donderdagavond het eerste duel tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT). Van Argentinië werd gewonnen (34-22). Estavana Polman was er bij, maar kwam niet in actie. Zij kampt al jaren met blessures, maar hoopt toch te kunnen schitteren op de Olympische Spelen. Tijdens haar revalidatie had ze veel steun aan haar vriend Rafael van der Vaart.