Voor de Oranje Leeuwinnen is er geen beter moment om Team USA te treffen

27 juli 2021

AFP

De Oranje Leeuwinnen nemen het in de kwartfinale van het onderdeel voetbal op de Olympische Spelen op tegen Team USA. Een angstgegner voor de Leeuwinnen: in de finale van het afgelopen WK waren de Amerikanen met 2-0 te sterk. Toch is er geen beter moment om Team USA te treffen. Op vrijdag 30 juli (13:00 uur Nederlandse tijd) wacht de kwartfinale.


Liefst 44 wedstrijden waren de vrouwen van Team USA ongeslagen in de voetballerij. Daar kwam bij de 1e groepswedstrijd op de Olympische Spelen een einde aan: Zweden was met 3-0 te sterk. Vervolgens won de Verenigde Staten van Nieuw-Zeeland en dinsdag speelde het doelpuntloos gelijk tegen Australië. Team USA eindigde daardoor nét aan 2e in de poule. Ook Australië eindigde op 4 punten.

LEES OOK: 🎥 | Jackie Groenen is niet bang voor VS: ‘Mooist denkbare wedstrijd’

Geen magie meer
Nederland eindigde samen met Brazilië bovenaan in de poule, maar door een beter doelsaldo is Oranje de nummer 1. De loting heeft bepaald dat de Leeuwinnen het in de kwartfinale opnemen tegen Team USA. In de finale van het WK 2019 wonnen de Amerikanen dus met 2-0. Overigens hebben zij nog redelijk dezelfde selectie, met speelsters als Alex Morgan en Megan Rapinoe.

De magie lijkt echter uitgewerkt bij Team USA. Hopelijk is dat vrijdag ook nog steeds zo.

LEES OOK: Vivianne Miedema verpulvert olympisch record dankzij doelpunt per 22 minuten