Lieke Wevers hoeft niet meer naar haar tweelingzus om te trainen: ‘Ik kijk er enorm naar uit’

22 april 2020

ANP

Voor turnster Lieke Wevers komt snel een einde aan zoals ze zelf zegt ‘warrige weken.’ In voorbereiding op de Olympische Spelen moest ze eerst haar trainingen stoppen vanwege de uitbraak van het coronavirus.


Vervolgens kwam de boodschap dat de Spelen een jaar zijn uitgesteld en dinsdag volgde het kabinetsbesluit dat er voor topsporters weer mogelijkheden komen om te trainen. "Ik kijk er enorm naar uit, zowel fysiek als mentaal."

Tweelingzus
Wevers (28) bezocht af en toe haar tweelingzus Sanne, die een balk in haar kamer had waarop ze kon trainen. Voor thuis had ze wat spulletjes meegenomen uit de hal in Heerenveen waar ze normaal zo'n 30 uur per week doorbrengt. "Ik verwacht dat ons trainingscentrum volgende week weer opengaat. We zullen in groepjes moeten trainen en elkaar aflossen. Maar voor een kleine groep turnsters is er voldoende ruimte om op gepaste afstand van elkaar te trainen."

Schouderblessure
Wevers wil eerst fit worden. Aan de WK in Stuttgart in oktober hield ze een vervelende schouderblessure over, kort voor het toernooi ontstaan. "Wat dat betreft kwam het uitstel van de Spelen mij goed uit. Zo heb ik wat meer tijd en ruimte om aan herstel te werken. Het was krap geworden anders." Met hulp van ontstekingsremmende injecties trainde ze zo goed en zo kwaad als het ging door. "Het had ook met die tijdsdruk voor de Spelen te maken."

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@liekewevers) op