Historische zege Argentinië op All Blacks: ‘We zijn eraan gewend vaak te verliezen’

14 november 2020

AFP

De rugbyploeg van Argentinië heeft zaterdag in de Tri Nations Nieuw-Zeeland met 25-15 verslagen. Dat was een historische zege, want alle vorige duels tussen beide landen werden gewonnen door de All Blacks, zoals de bijnaam van topland Nieuw-Zeeland luidt. 


Alle punten voor de Argentijnen kwamen op naam van Nicolas Sanchez. "Dit is een grote dag voor het Argentijnse rugby”, verklaarde captain Pablo Matera na het duel dat in Sydney werd gespeeld.

Australië, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Argentinië
De Tri Nations is de tegenhanger van de Six Nations League in Europa. Eerst ging het om een toernooi tussen Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Afrika. Argentinië kwam daar in 2012 bij, waarna de officiële naam The Rugby Championship werd.

Eerste zege OOIT
Het was de 30e keer sinds 1985 dat beide landen elkaar op het rugbyveld troffen, tot zaterdag was de winst altijd voor de 3-voudig wereldkampioen geweest. "Heel wat mannen voor ons hebben dit shirt mogen dragen en zij hebben er mede voor gezorgd dat we hier nu staan”, ging Matera verder. "We zijn eraan gewend vaak te verliezen, maar we hebben laten zien dat hard werken loont.”

2011
Nieuw-Zeeland wilde zich juist herstellen van een nederlaag vorige week tegen Australië. In 2011 verloren de All Blacks voor het laatst 2 keer op rij. 

null

Una madrugada en Argentina que no vamos a olvidar fácilmente. ¡Vamos @lospumasuar! #VamosArgentina pic.twitter.com/ZWfIHpWcc3