Rugbyer Tim Visser maakt toptransfer, Schots international naar Harlequins

Rugbyer Tim Visser maakt toptransfer, Schots international naar Harlequins

11:48, 30-03-2015 / Laatste Update: 09:02, 13-12-2023

EDINBURGH – Tim Visser verruilt Edinburgh na dit seizoen voor Harlequins. De 27-jarige flankspeler heeft een contract getekend voor 3 seizoenen bij de club uit Londen, die uitkomt in de hoogste Engelse profdivisie. De Nederlander, international voor Schotland, wordt door de transfer 1 van de best betaalde rugbyers in Europa. Ook sportief gaat hij enkele stappen vooruit.

Japan
Visser kreeg aanbiedingen uit diverse hoeken. Enkele clubs uit Zuid-Frankrijk, Engeland en zelfs Japan meldden zich bij zijn zaakwaarnemer. Een overstap naar het Aziatische land overwoog hij amper. Het zou zijn toekomst als international van Schotland in gevaar brengen. ‘Zolang je in Europa speelt, is er geen probleem’, licht hij toe.

Hoe snel Visser zijn debuut gaat maken voor Harlequins, hangt af van zijn spel in de komende weken voor Edinburgh. Als hij wordt geselecteerd voor het WK, gehouden in Engeland en Wales, dan meldt hij zich niet eerder dan eind oktober bij zijn nieuwe club. Visser heeft goede hoop. De naweeën van een dubbele botbreuk in zijn enkel lijken eindelijk voorbij.

Six Nations
De blessure kostte hem vorig jaar deelname aan de Six Nations en stond dit seizoen een glansrol in de weg. Zowel bij zijn club als Schotland. ‘Ik had tijd nodig om scherp te worden’, verklaart hij. ‘Voor een speler op mijn positie ben ik zwaar. Ik moest mijn snelheid terugvinden. Tijdens de afgelopen editie van de Six Nations merkte ik dat ik over een drempel heen ben.’

Visser begon zijn carrière in Engeland. Als tiener debuteerde hij voor Newcastle Falcons. Ondanks een sterk begin kwam hij daar niet uit de verf. In Edinburgh ontwikkelde hij zich vervolgens tot een international gewaardeerde topscorer van try’s en één van de beste spelers van de competitie. ‘Of ik revanchegevoelens koester? Wel een beetje. Ik wil een goed debuut in het Premiership maken. Maar boven alles wil ik naar het WK.’