Amerikaanse tennisster eist miljoenen voor slechte dopingcontroles
i

AFP

Amerikaanse tennisster eist miljoenen voor slechte dopingcontroles

admin • 22:47, 28-05-2018 / Laatste Update: 18:22, 05-01-2024

Dopingcontroles zijn er om de sport schoner te maken en gebruikers te bestraffen. Maar wat als je door al die tests blijvende fysieke schade overhoudt? Dit is het treurige verhaal van de Amerikaanse tennisster Madison Brengle. Zij zegt dat ze door de naalden die gebruikt worden bij de controles niet goed meer kan tennissen. Nu eist ze miljoenen van tennisfederaties.

Zondag werd de 28-jarige Brengle uitgeschakeld in de 1ste ronde van Roland Garros. De nummer 99 van de wereld maakt zich nu niet op voor een nieuwe wedstrijd op de tennisbaan, maar op een harde strijd in de rechtbank. In april is ze namelijk een rechtszaak begonnen tegen de WTA en ITF. Ze wil omgerekend een dikke 8,5 miljoen euro hebben.

Frustrerend

Brengle wil flappen zien omdat zij vindt dat de vele dopingcontroles voor zwellingen in haar arm hebben gezorgd. Daardoor heeft ze minder kracht en haar armen en handen. Toch wel handig als professioneel tennisster."Het is alsof je hand altijd in een oven zit. Als je gaat slapen, als je gaat autorijden, tijdens het tennis", zegt ze tegen het NRC. "Wij probeerden een manier te vinden om met ze samen te werken met de tennisorganisaties, om te voldoen aan hun testen, zodat ze mijn lichaam niet vernielen. En ze weigerden. Je kan je voorstellen hoe frustrerend dat is.”