Nederlanders in de running voor 'Oscars van de sportwereld'
i

ANP

Nederlanders in de running voor 'Oscars van de sportwereld'

admin • 19:09, 15-01-2020 / Laatste Update: 11:05, 15-01-2024

Bij de nominaties voor de Laureus Awards zitten veel Nederlanders dit jaar. Rolstoeltennisster Diede de Groot en handbiker Jetze Plat zijn genomineerd, net als Liverpool dat met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum 2 belangrijke spelers in het team heeft.

De eerste 2 landgenoten zijn genomineerd voor 'Paralympisch sporter van het jaar' en zijn dus elkaars concurrenten. De Groot won 3 van de 4 Grand Slams in het tennis, terwijl Plat weer wereldkampioen op de weg en in de tijdrit werd bij het para-wielrennen. Ook was hij voor de 4e keer op rij de beste op het WK para-triatlon.

Liverpool

Liverpool is 1 van de kanshebbers bij de ploegen en bij 'Comeback van het jaar', voor die legendarische 4-0 tegen Barcelona. Het Mercedes F1-team van Hamilton, het rugbyteam van Zuid-Afrika, het Spaanse basketbalteam, de Toronto Raptors uit de NBA en het nationale Amerikaanse voetbalteam van Rapinoe zijn de concurrenten.

Wat een namen

Bij de sportmannen zijn Lionel Messi, Lewis Hamilton, Rafael Nadal, Eliud Kipchoge, Marc Marquez en Tiger Woods genomineerd. Laatstgenoemde won vorig jaar ook al. Simone Biles, Mikaela Shiffrin, Megan Rapinoe, Allyson Felix, Shelly-Ann Fraser-Pryce en Naomi Osaka maken kans bij de vrouwen.