Armstrong: Mijn schuld dat Froome dopingvragen krijgt

Armstrong: Mijn schuld dat Froome dopingvragen krijgt

Harry Nijland • 00:49, 16-07-2015 / Laatste Update: 00:49, 13-12-2023

Chris Froome draagt de gele trui en won dinsdag op indrukwekkende wijze de tiende etappe in de Tour de France. En dus krijgt de Team SKY-renner vragen over doping. Lance Armstrong vindt dit vervelend voor de Brit. ,,In alle eerlijkheid, het is deels mijn schuld dat hij die vragen krijgt", zegt hij tegen Sky Sports.

Armstrong: ,,Ik voel me daar rot over. Mensen zouden niet moeten twijfelen over de Tourwinnaar van 2015, wie dat ook moge zijn. Ze zien zijn rijstijl en het tijdverschil met de rest en denken: 'oh dat is weer een dopingzondaar'. Renners zouden geen vragen moeten beantwoorden over hoe het tien á vijftien jaar geleden was. Dat is niet eerlijk."

Dat terwijl Lance op twitter aangaf dat hij zich af vroeg of Froome niet doping had gebruikt na het winnen van de eerste bergrit.

Armstrong beantwoordt vragen op Twitter en weet dat dit voor controverse zorgt. ,,Alles wat ik over wielrennen zeg, zorgt weer voor vragen. Ik denk dan ook: 'vraag het me niet, want ik weet het antwoord niet'. Ik mag er ook niks over zeggen, ik ben niet in die positie."

Froome vroeg dinsdag na zijn zege om wat meer respect voor zijn prestaties. ,,Ik benadruk opnieuw dat ik een schone renner ben en geen doping gebruik. Ik snap de twijfels en de vragen wel, want deze sport heeft een geschiedenis met doping, ook met voorgaande winnaars, maar aan de andere kant moet er ook een zekere mate van respect zijn.''

Zie ook: http://sportnieuws.nl/armstrong-trekt-de-aandacht-in-frankrijk/