Bernal: 'Kan niet geloven wat er vandaag gebeurd is'
i

AFP

Bernal: 'Kan niet geloven wat er vandaag gebeurd is'

admin • 20:59, 27-07-2019 / Laatste Update: 02:18, 08-01-2024

Egan Bernal staat er nog altijd van te kijken dat hij op het punt staat de Tour de France te winnen. De 22-jarige Ineos-renner gaat morgen als eerste Colombiaan in het geel door Parijs rijden. Zaterdag haalde hij de boel binnen in de door Vincenzo Nibali gewonnen bergrit.

"Ik moet nog altijd Parijs halen, maar ik kan niet geloven wat er vandaag gebeurd is," zegt Bernal zelf. "Ik zal nog wel wat dagen nodig hebben om te snappen wat me hier overkomen is." De aftredend winnaar Geraint Thomas dan: "Het talent is daar. Hij is geboren om snel te klimmen. En hij heeft nog vele, vele jaren te gaan. Hij heeft een zeer veelbelovende toekomst voor de boeg."

Teambaas

"Hij is een vriendelijke jongen die niemand pijn wil doen en bovenal een ongelooflijk talent’', vertelt Ineos-teambaas Dave Brailsford. "Hij heeft gereden als een groot kampioen. Eerst was Bernal wat teleurgesteld na zijn tijdrit. Maar naarmate de ronde vorderde, is hij beter gaan rijden. Bovenal is hij altijd rustig gebleven en hij heeft zijn kansen afgewacht. Dat kenmerkt een echte winnaar. Ongetwijfeld gaan we nog vaak van hem horen.”