Dennis en Bahrain Merida komen met vage verklaring voor plotselinge vertrek uit Tour
i

BSR Agency

Dennis en Bahrain Merida komen met vage verklaring voor plotselinge vertrek uit Tour

Brian Vesseur • 10:55, 19-07-2019 / Laatste Update: 03:24, 05-01-2024

Spoorloos was hij, donderdag in de Tour de France. Rohan Dennis zat niet bij de kopgroep en ook niet in het peloton. De renner van Bahrain Merida bleek te zijn afgestapt, maar niemand wist (en weet) waarom. De wielrenner en zijn ploeg komen nu met een verklaring, maar ook die zorgt niet voor veel opheldering.

De regerend wereldkampioen tijdrijden stapte tijdens de twaalfde etappe af en weigerde vervolgens tekst en uitleg te geven over zijn besluit. Juist een dag voor zijn favoriete onderdeel, de individuele tijdrit in Pau, gaf Dennis op. ,,Die tijdrit was natuurlijk een groot doel voor mij en mijn team", liet hij optekenen. ,,Zoals ik mij nu echter voel, was het de juiste beslissing om mezelf terug te trekken. Ik wens mijn ploeggenoten het allerbeste voor de rest van de Tour. Ik zal hopelijk terugkeren in deze geweldige race in de komende jaren.”

Ontevreden?

Teambaas Gorazd Stangelj liet na afloop van de twaalfde etappe weten dat het afhaken van Dennis in elk geval niets met zijn fysieke conditie te maken had. De Sloveen zei ‘verward en teleurgesteld’ te zijn. De tijdrijder zou onder meer ontevreden zijn over zijn materiaal. ,,Hij wil alles 100 procent in orde hebben. Dat is niet altijd even makkelijk", zei Stangelj.

Wat nu de werkelijke reden is van zijn vertrek blijft voorlopig gissen.