'Dumoulin heeft goede benen'

'Dumoulin heeft goede benen'

admin • 20:11, 12-07-2016 / Laatste Update: 09:06, 15-01-2024

Tom Dumoulin heeft zijn zware inspanning van de koninginnenrit op zondag goed verteerd. De Limburger was in de etappe van dinsdag vooraan te vinden in de 1e beklimming van de dag. Hij kwam als 2e boven op de Port d'Envalira, het 'dak' van de Tour.

,,We gingen hard bergop en ik had goede benen. Ik zag dat Thibaut Pinot en Rafal Majka niet mee waren en kon zo die punten pakken voor de bergtrui. Die wilde ik niet laten liggen'', zei de renner van Giant-Alpecin aan de finish tegen de NOS.

Dumoulin benadrukte dat de bolletjestrui geen doel op zich is. ,,Als ik ze gratis kan pakken, dan doe ik dat. Maar ik ga er geen strijd met Pinot van maken. Als zijn ploeg mij niet meer laat wegrijden omdat ik een te grote concurrent ben voor die trui, dan mag hij die punten weer hebben'', aldus de Nederlander, die met 58 punten derde staat in het bergklassement.

Pinot leidt met 80 punten en Majka tweede met 77. Dumoulin kwam weliswaar als 2e boven, maar zat niet mee met de kopgroep die uiteindelijk om de ritwinst reed. ,,Ik vond het niet zo erg om niet mee te zitten.''