Dumoulin NIET naar Tour de France, maar naar Ronde van Polen
i

AP

Dumoulin NIET naar Tour de France, maar naar Ronde van Polen

Robert Hüsken • 21:09, 17-05-2016 / Laatste Update: 07:19, 15-01-2024

Tom Dumoulin (25) rijdt dit jaar niet de Tour de France. De Limburgse tijdritspecialist verkiest de Ronde van Polen boven de Ronde van Frankrijk. De organisatie van de Ronde van Polen meldt dit in een persbericht. Beide koersen zijn op hetzelfde moment. Het nieuws is geen verrassing, omdat Dumoulin in een eerder stadium al aangaf dat hij er alles aan wil doen om te vlammen op de Olympische Spelen, komende zomer in Rio de Janeiro. De Tour de France is voor hem een te zware ronde om zo kort voor d

De kopman van Giant-Alpecin rijdt nu nog in de Giro d'Italia, maar twijfelt om af te stappen. Dumoulin, die de roze leiderstrui vorige week verloor, heeft last van een zitvlakblessure. Ook dinsdag liep de achterstand op de nieuwe leider Jungels verder op.

Organisatie in Polen blij

De Ronde van Polen heeft met Dumoulin een grote naam binnen gehaald. De organisatie laat op de eigen website weten erg blij te zijn. "Wij zijn erg tevreden", zegt directeur Czeslaw Lang. "Dumoulin is een waardevolle renner voor ons. Voor hem is het ook een ideale koers met 2 zware bergetappes, twee lange heuvelachtige etappes en een afsluitende tijdrit in Krakau."

Reactie Dumoulin

Dumoulin zegt zelf op de website van de Ronde van Polen: "De Tour de France is een lange race, zeker als ik ook nog de Giro in mijn benen heb." De koers in Polen is van 12 t/m 18 juli.