Groenewegen vindt de Alpen helemaal niks: 'Blij als we weg zijn'
i

photo: Cor Vos

Groenewegen vindt de Alpen helemaal niks: 'Blij als we weg zijn'

Brian Vesseur • 21:49, 18-07-2018 / Laatste Update: 14:02, 07-01-2024

Dylan Groenewegen heeft last van een knie en van zijn rug. Hij moest zichzelf bij de elfde etappe van de Tour de France naar de finish knokken. Door de val van zondag in de kasseienrit heeft hij nog last. Zo'n anderhalve minuut voor het verstrijken van de tijdslimiet kwam de sprinter van LottoNL-Jumbo binnen.

,,Het lichaam werkt nog niet erg mee", stelde Groenewegen voor de microfoon van de NOS aan de finish. ,,Het wordt nog niet beter, het is even afwachten. Mijn benen zijn goed, maar als je last van rug en knie hebt dan is het lastig in een bergrit die toch al niet op je lijf is geschreven."

Halve minuut

Groenewegen maakte het niet zo spannend als dinsdag toen hij nog geen halve minuut voor het verstrijken van de tijdslimiet finishte. Hij had dat vooral te danken aan zijn ploeggenoten Timo Roosen en de Noor Amund Grøndahl Jansen. ,,Amund en Timo hebben mij goed geholpen. Ik heb veel te danken aan hen. Gisteren was het iets te spannend. Maar zij hebben veel werk voor me verricht."

Alpe d'Huez overleven

Groenewegen moet donderdag de etappe naar Alpe d'Huez overleven. Daarna neemt het peloton afscheid van de Alpen. ,,Van mij mogen we hier snel weg zijn. Maar het zal nog zwaar worden."