Hirschi geloofde niet dat hij een Tour-etappe kon winnen: 'Ik zat vol met twijfels'
i

AP

Hirschi geloofde niet dat hij een Tour-etappe kon winnen: 'Ik zat vol met twijfels'

Martijn Baars • 20:09, 10-09-2020 / Laatste Update: 15:31, 05-01-2024

Hij kon het direct na de finish nog maar nauwelijks geloven, maar het is toch echt zo: Marc Hirschi van Team Sunweb heeft de 12e etappe van de Tour de France op imponerende wijze gewonnen. "Het kan niet beter, het is als een droom.”

Na een rit van 218 kilometer (de langste van deze Tour) kwam de 22-jarige Zwitser als 1e over de streep, na een indrukwekkende vlucht. Een fraai succes, nadat hij in deze Tour als een keer 2e én een keer 3e werd. "Ik was 2 keer heel dichtbij. Vandaag geloofde ik er niet in. Ik zat vol met twijfels, maar ik ging vol gas in de laatste 200 meter. Ik kan het niet beschrijven", zo glunderde Hirschi direct na afloop.

'Nooit geloofd'

Zeker van zijn zaak was hij absoluut niet. "Ik had steeds twijfels in mijn hoofd of ik het wel zou redden. De laatste 2 keer redde ik het niet. Het is mijn 1e zege in de Pro Tour. Het kan niet beter, het is als een droom. Ik ben dankbaar voor alle mensen die mij gesteund hebben in mijn carrière. Ik had nooit verwacht dat ik op deze leeftijd al een etappe in de Tour kon winnen. Het is als een droom", herhaalde hij.