IJzersterke Roglic soleert naar felbegeerde etappe-overwinning (video)
i

AFP

IJzersterke Roglic soleert naar felbegeerde etappe-overwinning (video)

admin • 19:24, 19-07-2017 / Laatste Update: 15:33, 12-12-2023

Primoz Roglic heeft met een machtige solo op de Galibier zijn Nederlandse Team LottoNL-Jumbo aan een etappe-overwinning in de Tour de France geholpen. De Sloveen sprong halverwege de laatste beklimming er vandoor en wist tijdens de 30 kilometer lange afdaling weg te blijven.

Door als eerste boven te komen op de Galibier was de eerste prijs voor Team LottoNL-Jumbo sowieso een feit. Het is het hoogste punt deze Tour en voor de eerste passant lag een prijs van €5000,- te wachten. Maar uiteraard was de etappe-overwinning de mooiste prijs.

Reactie Roglic

"Het was een gekkenhuis", zegt de Sloveen tegen de Franse televisie. "Dat ik hier win kan ik niet in woorden uitdrukken. Ik weet alleen dat ik het nooit zal vergeten. Het besef komt later vast wel. Dit was wel het plan natuurlijk, zeker ook omdat mijn vriendin en familie vandaag aanwezig waren. En tijdens de eerste klim zag ik mijn buren staan met Sloveense vlaggen. Dat zorgde voor extra motivatie."

Opsteker

Bij zijn ploeg zullen ze vanavond goed slapen. De winst van Roglic konden ze wel gebruiken na de opgaves van Van Emden, Gesink en Bennett. Deze opsteker was hard nodig. Dat blijkt wel uit de reactie van Merijn Zeeman:

Top 10 van etappe 17

Top 10 van Algemeen Klassement