Lemond voelt dat het niet goed zit bij Team Sky: 'Er speelt iets'
i

Photo News

Lemond voelt dat het niet goed zit bij Team Sky: 'Er speelt iets'

admin • 23:50, 14-07-2017 / Laatste Update: 09:51, 15-01-2024

Naar buiten toe straalt wielerploeg Sky uit dat het wel allemaal goed zit in de Tour de France. Maar volgens oud-winnaar Greg LeMond, actief als analyticus voor Eurosport, zijn er scheuren in het Britse bastion nadat kopman Chris Froome donderdag zwaktes toonde en de ploeg vandaag de Spanjaard Mikel Landa achter zijn landgenoot Alberto Contador aan in de aanval stuurde.

Dat leek een tactisch sterk plan, omdat nu anderen de achtervolging moesten leiden. Maar later leken toch ook Froome en zijn Poolse helper Michal Kwiatkowski bewust bezig de voorsprong van Landa te beperken. ''Het lijkt me niet de perfecte tactiek van Sky om Froome te laten jagen op Landa", zegt LeMond. ''Er speelt iets anders'', doelde hij op het feit dat Landa's contract aan het einde van dit jaar afloopt.

Landa kreeg donderdag op zijn donder omdat hij in de slotfase Froome aan zijn lot zou hebben overgelaten. ''Belachelijk'', vond LeMond, Tourwinnaar in 1986, 1989 en 1990. ''Hij heeft Froome tot op 200 meter voor de streep geholpen.'' Afhankelijk van de gemaakte afspraken moet Landa bepalen wat hij de komende dagen doet, vindt de Amerikaan. ''Als de afspraak is dat hij de luitenant is van Froome, dan moet hij zich daaraan houden.''