Marcel Kittel op jacht naar gele trui
i

ProShots

Marcel Kittel op jacht naar gele trui

admin • 16:19, 01-07-2016 / Laatste Update: 06:55, 15-01-2024

Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) behaalde al acht overwinningen in de Tour de France. Zowel in 2013 als in 2014 was het vier keer raak. Vorig jaar mocht hij van zijn ploeg Giant-Alpecin niet naar de Tour omdat hij niet fit genoeg werd bevonden. 2015 was een kwakkelseizoen, nu vergaat het hem in zijn nieuwe team veel beter en telt hij al tien overwinningen, waarvan twee in de Giro. "Ik start met veel vertrouwen in deze Tour", blikte de Duitser vandaag vooruit tijdens een persmoment van zijn ploeg

"Natuurlijk ben ik ook wel een beetje nerveus", gaf hij toe, "dat is altijd voor de start van een grote ronde of belangrijke wedstrijd, maar tegelijkertijd ben ik ook relaxed, start ik met veel vertrouwen. Ik voel me goed in deze ploeg en heb een goede voorbereiding achter de rug. Gisteren hebben we de eerste twee ritten verkend, we weten wat ons te doen staat."

Uiteraard hoopt Kittel op een sprint in de eerste rit en dan kan hij ook de gele trui pakken, net zoals in 2013 en 2014. "Dat voelde heel goed", sprak hij, "ik heb alleen mooie herinneringen aan die periode, maar wat telt is nu de komende weken, niet het verleden. Ik probeer niet aan dat geel te denken, voor mij is het belangrijkste dat we zaterdag met het peloton in die eerste etappe op het eind zullen sprinten. In de sprint voel ik me goed, ik kan terugvallen op een sterke leadout, er zijn automatismen en ik hoop op het beste en op die eerste zege."