Ploegleider Roglic gelooft in megastunt
i

photo: Cor Vos

Ploegleider Roglic gelooft in megastunt

admin • 15:51, 23-07-2018 / Laatste Update: 20:01, 08-01-2024

Het plan van Primoz Roglic voorafgaand aan de 105e editie van de Tour de France was zonder klassementsambities koersen. Maar nu de 3e week op het punt van beginnen staat kan de 28-jarige Sloveen zomaar op het podium in Parijs eindigen. Ploegleider Frans Maassen gelooft in ieder geval in zijn kansen.

,,De strijd is nog open genoeg. Primoz staat dan wel op de 4e  plaats, maar de achterstand op geletruidrager Geraint Thomas, Chris Froome en Tom Dumoulin is niet heel groot. Die 3 zijn  de topfavorieten. 1 minuut extra is echter niet heel veel en ik vind dat Primoz er erg goed uitziet'', zegt de ploegleider.

Giroproloog was het begin!

,,De grootste stap zette Roglic met de proloog van de Giro in Apeldoorn, waar hij op een paar 1000ste  van een seconde werd geklopt door Tom Dumoulin. Toen hadden we echt niet het idee dat hij zo'n goede tijdrijder zou zijn. Primoz kreeg de tijdritfiets van de ploeg en ging met de trainers aan de slag. Vervolgens ontwikkelde zich iets heel speciaals. Nu is hij absolute wereldtop. Dat is 1 ding, daarnaast vind ik hem tactisch heel sterk. Hij blijft erg relaxed onder alle omstandigheden, wat ook een sterk wapen is'', besluit Maassen.