Sunweb breekt met traditie en verandert kampioenstrui
i

ANP

Sunweb breekt met traditie en verandert kampioenstrui

Bart van der Wijst • 10:34, 28-06-2017 / Laatste Update: 05:36, 05-01-2024

Ramon Sinkeldam is het komende jaar niet te zien in een rood-wit-blauwe trui. Team Sunweb heeft volgens de Telegraaf alleen een balk met de Nederlandse vlag toegevoegd aan het huidige tenue. In dat oppervlak staat een leeuw afgebeeld. Door de verandering breekt de ploeg met een tientallen jaren oude traditie.

Team Sunweb is niet de enige ploeg binnen het peloton die liever de sponsorkleuren behoudt. Onder meer Movistar, Astana en Orica-Scott hebben dit beleid. Bekijk hierrr het tenue.

[poll id="516"]

Doe mee aan onze GRATIS Tourgame! Stel jouw team van 20 renners samen en maak kans op mooie prijzen!

Tersptra snapt 't niet

Niki Terpstra begrijpt de keuze niet, de Quick Step-renner zou maar al te graag fietsen in het rood-wit-blauw. "Ik was altijd trots om erin te rijden", vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Zeker omdat Nederland een groot traditioneel wielerland is. Kijk wie die trui allemaal gedragen hebben. Het is een driekleur met een grote betekenis".

KNWU geeft goedkeuring

De Nederlandse wielerbond (KNWU) heeft de wijziging van het shirt goedgekeurd. Het is volgens bestuurslid Marijn de Vries niet te verbieden. "Dit is de keuze van de sponsor", schrijft ze op Twitter. "Het mag volgens de internationale regels."

 

Raar om dit "wonderbaarlijk" vd KNWU te noemen. Keuze sponsor, gebeurt internationaal meer, dus niet tegen te houden https://t.co/xABguXIcaW https://t.co/vtvaQz82K2

— Marijn de Vries ☀️ (@marijnfietst) 28 juni 2017