Teunissen grapt na nieuw Tour-succes: 'Wilde het geheim houden, maar ga voor klassement'
i

BSR

Teunissen grapt na nieuw Tour-succes: 'Wilde het geheim houden, maar ga voor klassement'

Sjors Tanis • 19:43, 07-07-2019 / Laatste Update: 19:32, 05-01-2024

De glimlach van Mike Teunissen was na de zege van Team Jumbo-Visma in de ploegentijdrit nog breder dan na zijn winst in de 1e etappe. ,,In de bubbel waarin ik nu leef, is alles mogelijk en daar past dit ook in. Deze overwinning is net zo mooi en net zo prachtig", zei de renner aan de finish tegen de NOS.

,,Deze overwinning in de ploegentijdrit is ook het resultaat van beleid. Van jarenlang keihard werken met goede mensen in het team en trouwe sponsors."

Met een knipoog: voor klassement?

Teunissen kwam nog steviger in de gele trui. ,,Ik wilde het geheim houden, maar ik ga proberen voor het klassement te rijden", grapte hij. ,,De 3e etappe wordt een mooie lange dag om te genieten."

Topdag voor Kruijswijk

Steven Kruijswijk is door de zege van de ploeg in de ploegentijdrit gestegen naar de 3e plaats in het algemeen klassement. Hij staat er dus het beste voor van de klassementsrenners. ,,We wilden heel graag de tijdrit winnen en daar was ik meer mee bezig dan het klassement. De Tour moet voor mij eigenlijk nog beginnen, maar dit is wel een fantastisch weekend", zei Kruijswijk aan de finish in Brussel.

,,De verwachtingen waren best hoog bij ons en als je het dan zo kan afmaken is dat echt super. Het was afzien, maar ook heel gaaf om met mannen als Wout van Aert en Tony Martin zo hard te rijden."