Barcelona verdedigt transfer Suárez

Barcelona verdedigt transfer Suárez

18:03, 16-07-2014 / Laatste Update: 02:45, 07-01-2024

BARCELONA - Barcelona heeft woensdag voor het eerst gereageerd op de kritiek op het aantrekken van Luis Suárez. De Catalanen namen de Uruguayaanse spits onlangs over van Liverpool voor ruim 80 miljoen euro, terwijl hij nog tot eind oktober is geschorst door de wereldvoetbalbond FIFA.

Hij kreeg die straf voor zijn beet in de linkerschouder van de Italiaan Giorgio Chiellini tijdens het WK. ,,We zijn allemaal mensen en we hebben onze tekortkomingen'', zo reageerde technisch directeur Andoni Zubizarreta.

,,We proberen ervan te leren als we fouten maken. Ook wij hebben in het verleden slechte dagen gehad, maar ook goede'', aldus Zubizarreta. ,,Luis Suárez wordt een ster bij Barça, al is de club groter dan één speler.''

Na de transfer kwam er veel kritiek los over de hoogte van de transfersom voor de speler die zich al voor derde keer had misdragen door iemand te bijten. Eerder werd Suárez al geschorst voor het bijten van Branislav Ivanovic van Chelsea. Toen hij nog voor Ajax speelde beet hij Otman Bakkal, wat hem ook op een lange schorsing kwam te staan.

Door zijn schorsing is Suárez nog niet gepresenteerd bij zijn nieuwe club. De straf van 4 maanden die hem door de FIFA werd opgelegd houdt in dat hij zich met geen enkele voetbalgerelateerde zaak - dus ook zijn presentatie - bezig mag houden.