'Drogba keert terug bij Chelsea'

'Drogba keert terug bij Chelsea'

22:00, 20-07-2014 / Laatste Update: 12:42, 08-01-2024

LONDEN - Didier Drogba keert waarschijnlijk terug als speler/trainer bij Chelsea. Volgens het Franse L'Équipe is de terugkeer zelfs al rond en ondertekent de Ivoriaanse spits begin volgende week een contract van 1 jaar als speler en lid van de technische staf.

Drogba speelde tussen 2004 en 2012 al voor Chelsea. Met de Londenaren won hij onder meer 3 Premier Leagues, 4 FA Cups en de Champions League. Na meer dan 200 wedstrijden waarin hij 100 keer scoorde vertrok Drogba naar China. De laatste 2 seizoenen speelde de spits in Turkse dienst, bij Galatasaray. Samen met Wesley Sneijder was hij in het 1e jaar bij de club de grote man achter het behaalde landskampioenschap. 

Na het aflopen van zijn contract in Istanboel was Drogba op zoek naar een club die hem nog een kans bood als speler. Chelsea-trainer José Mourinho gaf onlangs aan klaar te zijn wat betreft transfers deze zomer. Voor de terugkeer van de spits waarmee de Portugees in zijn vorige periode bij Chelsea grote successen boekte lijkt echter wel een uitzondering mogelijk.