Koeman wil Wijnaldum dolgraag naar FC Barcelona halen
i

ANP

Koeman wil Wijnaldum dolgraag naar FC Barcelona halen

Martijn Baars • 12:10, 20-08-2020 / Laatste Update: 03:19, 08-01-2024

In Liverpool kennen ze de geruchten. En dat de fanatieke aanhang zich behoorlijk zorgen begint te maken, is zeker niet onterecht. Naar verluidt staat Georginio Wijnaldum héél hoog op het verlanglijstje van Ronald Koeman.

De nieuwe coach van Barcelona sprak de afgelopen dagen uiteraard met de clubleiding over de mogelijkheden om de selectie te verversen. Dat moet snel gebeuren en ook nog eens met de nodige beperkingen. Barcelona heeft nauwelijks iets te besteden, maar als straks spelers als Luis Suárez, Gerard Piqué, Antoine Griezmann, Nélson Semedo, Ousmane Dembélé, Samuel Umtiti en Philippe Coutinho zijn verdwenen, kan dat anders zijn.

Betaalbaar

Dan nog moeten ze in Catalonië voor het eerst in jaren op de kleintjes letten. Wijnaldum en Liverpool bereikten maar geen akkoord over contractverlenging de laatste maanden. De 29-jarige Rotterdammer staat nog slechts 1 jaar onder contract bij de kampioen van Engeland. Dat maakt hem betaalbaar.

Pjanic

Barcelona is op zoek, al werd de 30-jarige Miralem Pjanic al toegevoegd aan de selectie. Een speler die bij Juventus vaak voor de defensie werd gebruikt. Die speler, als Koeman al gecharmeerd is van hem, hoeft Wijnaldum ook niet in de weg te zitten. Bovendien moet een topclub over een groot arsenaal aan topspelers beschikken.

Serieuze geruchten

In de omgeving van Wijnaldum wordt serieus gefluisterd dat Koeman de speler recent nog eens op het hart heeft gedrukt vooral niet bij te tekenen in Liverpool. Met Frenkie de Jong al in zijn selectie zou Koeman er wel oren naar hebben om nog een belangrijke pion van het middenveld van ‘zijn’ Oranje toe te voegen aan zijn groep.