Rosales transfervrij van FC Twente naar Malaga

Rosales transfervrij van FC Twente naar Malaga

16:20, 09-07-2014 / Laatste Update: 09:40, 13-12-2023

MALAGA – Roberto Rosales, die deze zomer vertrok bij FC Twente, vervolgt zijn voetballoopbaan bij FC Malaga. De 25-jarige Venezolaanse verdediger ondertekende woensdag een driejarig contract bij de Spaanse voetbalclub, die in de hoogste afdeling - de Primera Division - speelt.

Rosales komt over van FC Twente, waar hij na vier seizoenen transfervrij vertrok. FC Twente wilde hem graag een nieuw contract laten ondertekenen, maar bereikte geen akkoord met de aanvallend ingestelde rechtsback.

International Rosales, die donderdag wordt gepresenteerd, kwam in 2010 van AA Gent naar FC Twente. De Venezolaan werd in april al aan de Spaanse ploeg gekoppeld, maar een transfer bleef toen uit.

Malaga eindigde afgelopen competitie in de middenmoot, op de elfde plaats, met 45 punten had het de helft van het puntental dat landskampioen Atletico Madrid veroverde. In het seizoen 2012/2013 nam de club nog deel aan de Champions League. Het wist toen de kwartfinales te bereiken, waarin het werd uitgeschakeld door het Borussia Dortmund.

Bij FC Malaga speelde drie Nederlanders tot nu toe: Ruud van Nistelrooij (die er in 2012 zijn profloopbaan beëindigde), de huidige Feyenoorder Joris Mathijsen en Kiki Musampa (tussen 1999 en 2003). Het afgelopen seizoen waren de Marokkaanse Nederlanders Mounir El Hamdaoui en Nordin Amrabat verhuurd aan de Spaanse club, maar zij speelden geen wedstrijden mee.