'Verdere leegloop dreigt bij Feyenoord'

'Verdere leegloop dreigt bij Feyenoord'

11:35, 23-07-2014 / Laatste Update: 00:49, 12-12-2023

ROTTERDAM - In aanloop naar het eerste Champions League-duel tegen Besiktas komende woensdag, maakt Feyenoord zich zorgen. Na de verkoop van Graziano Pellè (Southampton), Bruno Martins Indi (FC Porto) en Daryl Janmaat (Newcastle United) dreigt een verdere leegloop bij de Rotterdammers. 

Naast de vergaande interesse in verdediger Stefan de Vrij, zijn er ook buitenlandse subtoppers die jagen op Jordy Clasie en Terence Kongolo. "Als we Stefan de Vrij verkopen is het afgelopen met de verkoop van spelers', zei technisch directeur Martin van Geel eerder al tegen Voetbal International. De verdediger zou voor een overgang naar de Premier League staan, waar Manchester United en Southampton interesse in hem hebben.

Clasie, 10-voudig international van Oranje, staat naar verluidt in de belangstelling van FC Porto, Lazio Roma en Southampton. De huidige aanvoerder van Feyenoord wordt echter wel verwacht tegen Besiktas in de voorronde van de Champions League in De Kuip te spelen. De Rotterdamse club wil Clasie eigenlijk niet krijgt en wil een bedrag van 8 miljoen euro ontvangen voor de middenvelder.

Tot op heden bleef het bij de interesse in Clasie en De Vrij, maar volgens VI staat nu ook Terence Kongolo in de belangstelling van buitenlandse clubs. Onder anderen HSV, VFB Stuttgart en wederom Southampton zouden de jonge verdediger op het oog hebben. Bij de Engelse club is Ronald Koeman sinds de start van het nieuwe seizoen de trainer. Hij komt over van Feyenoord en trok eerder al spits en clubtopscorer Graziano Pellè aan.