Bijtende bokser is licentie voor onbepaalde tijd kwijt

1 april 2019

Action Images via Reuters

De Britse bokser Kash Ali is voor onbepaalde tijd zijn licentie kwijtgeraakt, nadat hij zaterdagavond tijdens een partij in Liverpool zijn tegenstander David Price meerdere keren had gebeten. Het duel werd in de 5e ronde gestaakt, nadat Price zichtbare beten in borst en buik liet zien aan de arbiter.


De tuchtcommissie van de Britse boksbond heeft een onderzoek ingesteld naar het incident. Tot de uitkomst is Ali sowieso geschorst. Zijn prijzengeld in Liverpool, 30.000 euro, is niet uitbetaald. Price was zaterdag woedend over het bijtincident. ,,Ik wil nooit meer met een dier in de ring staan.”

Suárez
Bijtincidenten in de sport komen zelden voor. De Uruguayaanse voetballer Luis Suárez beet ooit tijdens Ajax-PSV Otman Bakkal en herhaalde dat tijdens het WK van 2014 in Brazilië, toen hij de Italiaan Georgio Chiellini in de bek beet. Hij werd voor maanden geschorst.

Mike Tyson
In de bokssport staat de bekendste beet op naam van Mike Tyson, die tijdens het WBA-wereldtitelgevecht in 1997 een stuk uit het oor van Evander Holyfield hapte. Tyson werd voor 12 maanden geschorst. In Engeland werd in 1999 Adrian Dodson voor 18 maanden geschorst, nadat hij Alain Bonnamie had gebeten.